top of page

Tijd om los te laten

Mijn handen zijn klam en ik voel een knoop in mijn maag ontstaan. Mijn gedachten gaan alle kanten op; Is dit het juiste moment en wat gaat als het mis gaat? Toch weet ik het zeker: Het is tijd om alle zekerheid los te laten. Deze kant wil ik op. Ik pak de pen en teken het contract. Mijn tijd als fysiotherapeut is voorbij en ik ga volledig voor de koffie!


De datum staat als een stip op de horizon: 1 juli 2023. Dan is het zover, ik gooi vanaf die dag alle zekerheid overboord en ga verder als fulltime ondernemer. Ik voel de spanning, maar ik weet het wel 100% zeker, mijn hart ligt bij de koffie. Het vak als fysiotherapeut was altijd de zekerheid achter Het Brandhuys.

Het zorgde dat de 'schoorsteen bleef roken' en ik rustig de koffiebranderij kon opbouwen. Wat in 2019 begon als een hobby naast mijn volledige baan als fysiotherapeut, mondt nu uit in een complete switch naar het koffievak. Vooraf had ik bedacht dat het veel sneller zou gaan, maar als ik er nu naar kijk is het precies in het juiste tempo verlopen. Ik heb in deze jaren de tijd nodig gehad om te leren van mijn fouten en ik heb genoten van de groeiende koffieliefhebbers die hun weg naar mijn branderij vonden. Nu wordt het serieus, maar ook nóg leuker, want ik mag nu de hele tijd bezig zijn met datgene wat ik het leukst vind: Koffie.

Balans als uitdaging

De weg naar fulltime bezig zijn met koffie leek gemakkelijk en ik dacht dit vanzelf zou gaan. Maar ik heb in het afgelopen jaar gemerkt wat een uitdaging het kan zijn om het koffiebranden, parttime fysiotherapeut zijn, een gezin zijn en een sociaal leven allemaal goed in balans te houden. Het bedrijf bleef groeien en in mijn enthousiasme nam ik alle opdrachten aan en plande ik mijn agenda propvol. Deze manier van leven was natuurlijk niet jaren vol te houden en gelukkig zag ik het op tijd in, mede door mijn vrouw die mij feilloos aanvoelt. Ik realiseerde me dat het nu echt de tijd werd om de switch te gaan maken.


Waar gaat mijn reis naartoe?

Vorig jaar legde ik met deze blog uit dat ik ook geniet van het uitzicht onderweg. Voor mijn gevoel ga ik nu de volgende bocht door en kijk ik weer verder omhoog. Geen idee wat er nog op mijn pad gaat komen, maar ik weet wel zeker dat ik verder wil lopen en ik blijf om me heen kijken. Uiteindelijk bouw ik naar een droom waarbij ik jullie het gehele proces van koffiemaken kan laten zien op één locatie. Van koffiebes tot kopje koffie.

Zo kan iedereen die dagelijks koffie drinkt, zien hoeveel werk er bij komt kijken en zelf ervaren, dat aandacht en liefde voor dit product ook daadwerkelijk tot een betere smaak kan leiden. Voor nu ga ik eerst de branderij verder uitbouwen en meer koffieworkshops geven, zodat mijn sprong in het diepe geen zweetdruppels meer geeft, maar het gevoel van bevrijding.417 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

4 Comments


Unknown member
Jul 10, 2023

Lieve David, dat de weg die je bent ingeslagen uitdagend en succesvol mag zijn. Met jouw passie en enthousiasme gaat dat zeker lukken.

Liefs Elly

Like

Unknown member
Jul 07, 2023

Doe je goed zo te lezen, we ontmoeten elkaar volgende week vrijdag voor een workshop

Rich

Like

Unknown member
Jun 22, 2023

Doe wat je het liefst doet, volg je hart. Heel veel succes. Wil Jansma.☕️☕️

Like

Unknown member
Jun 22, 2023

Heel veel succes met deze grote, bijzondere stap. Je hart volgen, mooi!

Like
usp het brandhuys.png
usp het brandhuys.png

Elke maandag en vrijdag vers gebrand op bestelling

usp het brandhuys.png

Gratis verzending in NL vanaf €40,-

usp het brandhuys.png
bottom of page