Over Het Brandhuys

van Hobby naar Passie

De man achter de koffiebranderij is David Joosen. In de achtertuin van mijn huis in het pittoreske vestingstadje Geertruidenberg staat een tot koffiebranderij omgebouwd tuinhuis, ‘Het Brandhuys’.  Hier brand ik op een kleinschalige en ambachtelijke wijze koffiebonen.
 

Waarom ben ik met de koffiebranderij begonnen? 

Na wat jaren koffie zetten thuis ging het kriebelen, de smaak van koffie liet mij niet meer los. En hoe kom je nu dichter bij de smaakontwikkeling van koffie dan door deze zelf te branden? Koffie is een zeer complex natuurproduct en kan een grote variatie aan smaken bevatten. Dit intrigeerde mij enorm en ik proefde ook het verschil tussen verschillende koffiebranderijen. Een brander kan met zijn/haar eigen stijl het verschil maken voor de uiteindelijke smaak. 

 

Smaak is voor mij leidend geworden, omdat deze gekoppeld is aan herinneringen. Elke geur, aroma of basissmaak kan een mooie herinnering aan een persoon of omgeving geven en zorgt dus ook voor een groot stuk van jouw gevoel tijdens het proeven. 

hetbrandhuys1.jpg
DSC06428-37.jpg

Met mijn branderij wil ik zoveel mogelijk smaak uit laten komen in jouw kopje koffie. 

Om dit te waarborgen brand ik de koffiebonen op verschillende manieren en cup (proef) ik deze net zo lang totdat de gewenste smaak bereikt is.

 

Zo kan je thuis of op je werk genieten van een overheerlijke koffie en geef ik jou een mooie herinnering mee.

usp het brandhuys.png
usp het brandhuys.png

Elke maandag vers gebrand op bestelling

usp het brandhuys.png

Gratis verzending in NL vanaf €32,-

usp het brandhuys.png