top of page

Koffieworkshops

Een koffieworkshop voor iedereen

Hoe leer je thuis koffie zetten als een echte barista?

Met goede vers gebrande koffiebonen zet je een goede kop koffie, toch? Koffiebonen van goede kwaliteit zijn absoluut de basis, maar het is wat je daaromheen doet, wat voor de
perfecte kop koffie zorgt.
Het zit hem in de smaak, dus jóuw smaak, maar ook in de door jou gekozen zetmethode en hoe je die gebruikt. Wat je smaak is en hoe je die goed leert kennen, kun je leren. Hoe een espressomachine werkt en hoe je daarmee de beste koffie kunt zetten, ook. Inclusief het maken van zo’n mooi melkschuimhartje. Voor ieder wat wils met een koffieworkshop van Het Brandhuys.

 

Het Brandhuys biedt drie koffieworkshops aan. Een Workshop Koffieproeven, waar je koffiesmaken en je eigen smaak(ontwikkeling) verkent en goed koffie leert proeven, een Workshop Barista, waar je daadwerkelijk leert koffie te zetten met een espressomachine met melkopschuimer en een Workshop Latte art waar je leert hoe je het perfect melkschuim moet maken en aan de slag gaat met schenken van verschillende figuurtjes in jouw cappuccino.

Een koffieworkshop van Het Brandhuys duurt 2 uur en kan bij jou thuis of bij Het Brandhuys plaatsvinden. Kijk voor meer informatie en prijzen bij de omschrijvingen van de workshops hieronder.
 

Staat de door jou gewenste koffieworkshop er niet tussen of heb je een specifiek verzoek? Ik kan ook een workshop op maat verzorgen. Bij jou thuis of op het werk, privé of met een groep. Ik denk graag met je mee om een koffieworkshop samen te stellen die bij jou past.

Beschikbare open workshops   

 • Workshop Koffieproeven zaterdag 3 augustus 14.00 - 16.00

 • Workshop Latte Art zaterdag 17 augustus 11.00 - 13.00

 • Workshop Latte Art zaterdag 19 oktober 11.00 -13.00

 • Workshop Barista zaterdag 26 oktober 10.00 - 12.00

 • Workshop Koffieproeven zaterdag 26 oktober 14.00 - 16.00

 • Workshop Latte Art zaterdag 16 november 11.00 - 13.00

 • Workshop Barista zondag 17 november 10.00 - 12.00

 • Workshop Koffieproeven 17 november 14.00 - 16.00

Inschrijven voor deze workshops kan telefonisch of per mail. Het is natuurlijk ook mogelijk om een privéworkshop thuis of in onze koffiebranderij aan te vragen. 

Wat wil jij over koffie leren?
Workshop Thuisbarista.jpg

Workshop Barista

Wil je leren hoe je met jouw espressomachine de beste koffie kunt zetten? Of hoe je van die mooie figuurtjes in je koffie maakt? Ik neem je graag mee in de wereld van de barista. Op een praktische manier leer je hoe je snel de lekkerste espresso's en cappuccino's maakt. Met een hartje.

Hoe ziet de workshop eruit?

 • Korte theoretische uitleg

 • Veel zelf oefenen met zetten van koffie op jouw eigen espressomachine of met mijn machines.

 • Duur: 2 uur

 • Prijs: 49,00 p.p. (open workshop) 

 • Wanneer: In overleg, overdag/avond/weekend

 • Locatie: Geertruidenberg of thuis

cuppen proeven het brandhuys.jpg

Workshop Koffieproeven

Koffie heeft een zeer divers smakenpalet. Door te ruiken en te proeven laat ik je zien hoe veelzijdig koffie kan zijn. Een must voor elke (aanstormend) koffieliefhebber. Door het uitvoeren van diverse opdrachten leer je je eigen smaak kennen en leer je aroma's te herkennen.

Hoe ziet de workshop eruit?

 • Korte theoretische uitleg

 • Diverse opdrachten om (basis)smaken en aroma's te herkennen en een professionele cupping/proefsessie met 6 verschillende koffies

 • Duur: 2 uur

 • Prijs: 49,00 p.p. (open workshop)

 • Wanneer: In overleg, overdag/avond/weekend

 • Locatie: Geertruidenberg of thuis

IMG_20230802_144532.jpg

Workshop
Latte Art

Wil je leren hoe je zo'n mooi figuurtje maakt in jouw cappuccino? Je gaat tijdens deze latte art workshop volledig storten op het leren opschuimen en het schenken van verschillende figuurtjes. Zodat jij dat hartje, tulp of rosetta thuis in jouw kopje koffie kunt gaan maken.

Hoe ziet de workshop eruit?

 • Korte theoretische uitleg

 • Veel oefenen met het opschuimen van melk en de techniek van het schenken van verschillende figuurtjes met jouw espressomachine of een van mijn machines.

 • Duur: 2 uur

 • Prijs: 49,00 p.p. (open workshop)

 • Wanneer: In overleg, overdag/avond/weekend

 • Locatie: Geertruidenberg of thuis

Martien Winnemuller

Met veel plezier hebben we de barista workshop gevolgd! David is onwijs enthousiast, loopt over van kennis en wist de workshop precies vorm te geven aan de hand van onze vragen en interesses. Tijdens de workshop werden we meegenomen in het hele proces: van de afkomst van de koffieboon tot aan de maalgraad of de vele andere technieken die je kunt toepassen om verschillende smaken te bereiken en jouw ideale espresso te zetten. Een absolute aanrader voor elke koffieliefhebber!

Petra en Rémy

David heeft zijn verhaal goed voorbereid, maar dat hoeft eigenlijk niet, want hij vertelt zo enthousiast over de totstandkoming van zijn passie, dat het lijkt, dat hij het ter plekke in zijn workshop inpast.

Stap voor stap worden wij door de verschillende stappen van de koffieboon, de grote variëteit, het branden, het proeven (cuppen en slurpen?) en de verschillen; er is ontzettend veel over te vertellen; het is niet alleen interessant, maar een beleving.

Wendy

Op een mooie plek in Geertruidenberg heb ik een Barista workshop gevolgd bij David. Alleen al zijn passie werkt aanstekelijk. David heeft goed aangesloten bij mijn nieuwsgierigheid voor de workshop. Ik weet nu beter waar ik zelf blij van wordt als het over koffie gaat en hoe je dat dan uit dat boontje kan krijgen. 

Een aanrader!

Lieke en Jonas

David is aanstekelijk bevlogen, goed voorbereid, flexibel, enthousiast, en weet indrukwekkend veel van koffie. Hij gaf leuke achtergrondkennis, en begon bij de basis, wat wij ook erg leuk vonden. Ook al hadden wij ons zelf al best wel verdiept in de techniek van koffie zetten en het werken met onze machine, toch wist David ons nog veel nieuwe dingen te vertellen. Met zijn praktische tips is de koffie (en melk) nóg beter geworden, en heeft deze workshop absoluut bijgedragen aan ons enthousiasme voor koffie. Enorme aanrader!

Reviews
Je kunt hier aanmelden voor de koffieworkshops
Welke workshop wil je volgen?
Welke dagdeel heef jouw voorkeur?

Bedankt voor jouw bericht!

Formulier
usp het brandhuys.png
usp het brandhuys.png

Elke maandag en vrijdag vers gebrand op bestelling

usp het brandhuys.png

Gratis verzending in NL vanaf €40,-

usp het brandhuys.png

Let op vakantiesluiting: uw bestelling wordt op 25 juli vers voor u  gebrand

bottom of page