Koffieworkshops

Een koffieworkshop voor iedereen

Hoe leer je thuis koffie zetten als een echte barista?

Met goede vers gebrande koffiebonen zet je een goede kop koffie, toch? Koffiebonen van goede kwaliteit zijn absoluut de basis, maar het is wat je daaromheen doet, wat voor de
perfecte kop koffie zorgt.
Het zit hem in de smaak, dus jóuw smaak, maar ook in de door jou gekozen zetmethode en hoe je die gebruikt. Wat je smaak is en hoe je die goed leert kennen, kun je leren. Hoe een espressomachine werkt en hoe je daarmee de beste koffie kunt zetten, ook. Inclusief het maken van zo’n mooi melkschuimhartje. Voor ieder wat wils met een koffieworkshop van Het Brandhuys.

 

Het Brandhuys biedt twee koffieworkshops aan. Een Workshop Koffieproeven, waar je koffiesmaken en je eigen smaak(ontwikkeling) verkent en goed koffie leert proeven, en een Workshop Barista, waar je daadwerkelijk leert koffie te zetten met een espressomachine met melkopschuimer.

Een koffieworkshop van Het Brandhuys duurt 2 uur en kan bij jou thuis of bij Het Brandhuys plaatsvinden. Kijk voor meer informatie en prijzen bij de omschrijvingen van de workshops hieronder.
 

Staat de door jou gewenste koffieworkshop er niet tussen of heb je een specifiek verzoek? Ik kan ook een workshop op maat verzorgen. Bij jou thuis of op het werk, privé of met een groep. Ik denk graag met je mee om een koffieworkshop samen te stellen die bij jou past.

Wat wil jij over koffie leren?
Workshop Thuisbarista.jpg

Workshop Barista

Wil je leren hoe je met jouw espressomachine de beste koffie kunt zetten? Of hoe je van die mooie figuurtjes in je koffie maakt? Ik neem je graag mee in de wereld van de barista. Op een praktische manier leer je hoe je snel de lekkerste espresso's en cappuccino's maakt. Met een hartje.

Hoe ziet de workshop eruit?

 • Korte theoretische uitleg

 • Veel zelf oefenen met zetten van koffie op jouw eigen machine of met mijn machine op gewenste locatie.

 • Duur: 2 uur

 • Prijs: 49,00 p.p. 

 • Wanneer: In overleg, overdag/avond/weekend

 • Locatie: Geertruidenberg/Vught of op een door jou gewenste locatie

cuppen proeven het brandhuys.jpg

Workshop Koffieproeven

Koffie heeft een zeer divers smakenpalet. Door te ruiken en te proeven laat ik je zien hoe veelzijdig koffie kan zijn. Een must voor elke (aanstormend) koffieliefhebber. Door het uitvoeren van diverse opdrachten leer je je eigen smaak kennen en leer je aroma's te herkennen.

Hoe ziet de workshop eruit?

 • Korte theoretische uitleg

 • Diverse opdrachten om (basis)smaken en aroma's te herkennen en een professionele cupping/proefsessie met 3 verschillende koffies

 • Duur: 2 uur

 • Prijs: 49,00 p.p.

 • Wanneer: In overleg, overdag/avond/weekend

 • Locatie: Geertruidenberg/Vught of op een door jou gewenste locatie

Resi van Gool

Ik kreeg de barista workshop kado van een vriendin, super leuke avond gehad! David vertelt met veel enthousiasme en kennis over zijn vak en laat je veel zelf ontdekken en doen. Echt een aanrader!”

Petra en Rémy

David heeft zijn verhaal goed voorbereid, maar dat hoeft eigenlijk niet, want hij vertelt zo enthousiast over de totstandkoming van zijn passie, dat het lijkt, dat hij het ter plekke in zijn workshop inpast.

Stap voor stap worden wij door de verschillende stappen van de koffieboon, de grote variëteit, het branden, het proeven (cuppen en slurpen?) en de verschillen; er is ontzettend veel over te vertellen; het is niet alleen interessant, maar een beleving.

Wendy

Op een mooie plek in Geertruidenberg heb ik een Barista workshop gevolgd bij David. Alleen al zijn passie werkt aanstekelijk. David heeft goed aangesloten bij mijn nieuwsgierigheid voor de workshop. Ik weet nu beter waar ik zelf blij van wordt als het over koffie gaat en hoe je dat dan uit dat boontje kan krijgen. 

Een aanrader!

Lieke en Jonas

David is aanstekelijk bevlogen, goed voorbereid, flexibel, enthousiast, en weet indrukwekkend veel van koffie. Hij gaf leuke achtergrondkennis, en begon bij de basis, wat wij ook erg leuk vonden. Ook al hadden wij ons zelf al best wel verdiept in de techniek van koffie zetten en het werken met onze machine, toch wist David ons nog veel nieuwe dingen te vertellen. Met zijn praktische tips is de koffie (en melk) nóg beter geworden, en heeft deze workshop absoluut bijgedragen aan ons enthousiasme voor koffie. Enorme aanrader!

Reviews
usp het brandhuys.png
usp het brandhuys.png

Elke maandag vers gebrand op bestelling

usp het brandhuys.png

Gratis verzending in NL vanaf €32,-

usp het brandhuys.png